Ендокринология - банер

Ендокринологија

Ендокринологија и болести на метаболизмот е клиничка специјалност кои ги покриваат сите жлезди со внатрешно лачење, Дифузен ендокриниот систем и односи меѓу нив, интеракцијата со централниот нервен систем, со другите органи и системи во организмот, како и со размената на материите. Клучот е способноста да се постави дијагноза базирана на докази и да се воведе напреден третман за да се спречи нивната дијагноза.

Промената на функцијата на жлездите со внатрешна секреција, како и нивната физичка промена, доведува до промена на целиот организам.

Синдром на полицистични оваријали; Вроденална адренална хиперплазија; Дијабетес нездраво; Физиологија и патофизиологија на коскениот метаболизам; Хормонална регулација на имуниот одговор; Имуно-ендокрини односи; Дијабетес – инсулин и не-инсулински зависни; Синдром на Кушинг; Дисфункција на тироидната жлезда и други жлезди; Остеопороза; Липидни промени и други.

Чувајте еден час
Брз контакт
За повеќе информации за болницата, тимовите и опремата, можете да се јавите: +359 895 77 08 69
Каде ќе се лекувате?
No Comments

Post A Comment

Pin It on Pinterest

Shares
Share This