Глауком е болест која се карактеризира со прогресивно оштетување на оптичкиот нерв и неповратни визуелни дефекти често поврзани со покачен интраокуларен притисок. Тоа е водечка причина за слепило низ целиот свет. Најчестите форми на глауком се поврзани со возраста. Обично болеста започнува во средниот век и се развива бавно, но неизбежно.

КОЈ Е СООДВЕТЕН ЗА ИСТРАЖУВАЊЕТО GLAUCOMA PROTECT:

  • За пациенти со семејна историја;
  • За пациенти со докажана разновидност на глауком;
  • За пациенти со покачен интраокуларен притисок.

ПРЕДНОСТИ НА СТУДИЈАТА GLAUCOMA PROTECT:

  • Пациентите со генетски мутации поврзани со глауком се идентификувани за да иницираат строг мониторинг и евентуален третман во многу порана фаза;
  • Членовите на семејството изложени на ризик се поставени за да започнат со рана превенција.
  • Обезбедува упатства за оптимални терапевтски решенија.

GLAUCOMA PROTECT™

Време за добивање на резултати: помеѓу 3 и 4 недели по пристигнувањето на примерокот во лабораторијата.
Студиски материјал: крв или плунка
Анализата се изведува во лабораторијата Blueprint Genetics (Хелсинки, Финска).
Ве молиме контактирајте го нашиот специјалист за повеќе информации: тел 0889 237 907

Чувајте еден час
Брз контакт
За повеќе информации за болницата, тимовите и опремата, можете да се јавите: +359 895 77 08 69
Каде ќе се лекувате?
No Comments

Post A Comment

Pin It on Pinterest

Shares
Share This