Здравствен информативен центар Медикъл Караджъ има чест да комуницира со еден од најпознатите светски Покани за покани – Меморијалот.

Благодарение на нашето искуство, можеме брзо да организираме привремена консултативна сесија, да ви помогнеме да ги подготвите задолжителните барања на професорот Кахраман, да објасните сè до најмалите детали, за да не размислувате за организациските чекори, но ти си мирен и подготвен.

Повеќе за проф. д-р Семра Кахраман:

Директор на Центарот за репродуктивна медицина Мемориал, Истанбул.

Професор д-р Семра Кахраман е професор по акушерство и гинекологија. По завршувањето на медицинското училиште на Универзитетот Hacettepe во Турција, добива специјалност на Универзитетот во Анкара. Таа е пионер во методот на ICSI амрзнување на ембрионите и дијагностицирање на PGD / пред-имплантациона генетска дијагноза / како и HLA типизирање и анаеплоидни тестирања во Турција. Таа и нејзиниот тим се првите во Турција кои изолираат и создаваат ембрионски матични клетки.

Центарот е најголема единица во Турција, со повеќе од 4000 покани годишно. Центарот е исто така национален центар за обука in vitro и е единствениот центар во Турција сертифициран од ISO15189.

Професор Кахраман е поранешен претседател на Меѓународното друштво за пред-ембрионална генетска дијагностика. Во моментов, таа е потпретседател на Американското друштво за репродуктивна медицина, специјализирано за дијагностика. Професор Кахраман објави бројни статии во списанија. Нејзини главни области од научен интерес се преимплантационата генетска дијагноза и контролирана стимулација на јајниците.

Центарот за репродуктивна медицина во групни болници Меморијалот е преферирана дестинација за семејствата од целиот свет кои не добиваат бебе на природен начин.

  • Најважниот фактор за успех е прецизно да се процени состојбата на секој пар, потоа внимателно и прецизно да се планира најсоодветниот третман врз основа на конкретниот случај. Споменикот бара помош во парови каде што:Возраста на жената е до 35 години и не успева да забремени дете по 1 година искуство;
  • Жената е постара од 35 години и не постои планирана бременост во рок од шест месеци;
  • Во жената има менструални нарушувања;
  • Претходните бремености завршиле со спонтани абортуси;
  • Постојат родени деца со малформации;
  • Еден од брачните другари страда од наследни хромозомски заболувања (хемофилија, Даунов синдром, итн.)

Секоја година, околу 4000 парови, од кои многумина од странство, се подложени на in vitro процедури во центарот на ИВФ. Главната причина за меѓународната репутација на центарот лежи во нејзините високи нивоа на успех. На пример, кај млади плодни парови, клиничката бременост се постигнува во околу 65% од случаите. Во двојки каде што жената е постара од 40 години или има многу претходни неуспешни обиди, стапката на успех е околу 25%. Во двата случаи, резултатите се над светскиот просек.

За своите успеси во областа на репродуктивната медицина, Меморијалната болница група ја доби наградата “Најдобар третман за третман на третман за 2015” на Медицински патувачки награди во Лондон.

Раководител на тимот во Центарот за фертилизирање на In vitro во Меморијалните болници е професорката Шема Кахраман, светски познат доктор и претседател на Меѓународната асоцијација за генетичка дијагностика (ПГДИС). Таа води тим од над 70 специјалисти опремени со најнова технологија во оваа област. Како резултат на нивната работа во последните 24 години, се раѓаат над 30.000 бебиња. Професорот д-р Семра Кахраман вели дека оваа бројка е најголем број бебиња родени со помош на репродуктивни техники во Центарот за АРТ во Турција.

Со помош на искусни професионалци и модерна технологија, можно е да се постигнат резултати во скоро сите случаи на проблематична бременост.

Исто така е можно дека ембрионот изграден од 4-8 клетки треба внимателно да се испита пред имплантацијата во матката со методите на генетска дијагностика (ПГД) за да се исклучи ризикот од генетски аномалии и состојби како што се таласемија или хемофилија.

ИВФ обезбедува високо квалитетни услуги кои ги задоволуваат националните и меѓународните стандарди.

Тие ги исполнуваат законските услови без да ги прекршат етичките и научните принципи врз кои се темелат. Меморијалниот центар за покана за неплодност, основан од проф. Д-р. Семра Кахраман, доби сертификат за акредитација ISO15189. Тоа е првата и единствена лабораторија за ин витро во Турција и Азија и меѓу првите девет in vitro лаборатории во Европа кои ја добиваат оваа акредитација.

Чувајте еден час
Брз контакт
За повеќе информации за болницата, тимовите и опремата, можете да се јавите: +359 895 77 08 69
Каде ќе се лекувате?
No Comments

Post A Comment

Pin It on Pinterest

Shares
Share This