Онкология - вътрешен банер

Општа онкологија

Дијагноза и третман на тумори со развиени технологии за рано откривање на различни видови на рак. Опремата што се користи е крајната технологија, целосно во согласност со целта на општото здравје.

ПЕТ скенер – PET / CT позитрон емисиона томографија) – Ова е еден од најефикасните методи за ликовна дијагностика денес, претставува комбинација на компјутерска томографија со сцинтиграфия и овозможува рано откривање на тумори по целото тело.

Интраоперативен MP 3 Тесла – со овој уред, слики на оперативната зона се добиваат за време на кранијалните операции. Овој инструмент открива каде треба да се направи инвазивна интервенција. Постапката значително го намалува ризикот пациентот да биде подложен на втора операција.

Радиохирургия со Сајбер нож – Cyber ​​knife – претставува насочено високоенергиена радијациона терапија на тумори и лезии во целиот организам, вклучувајќи и во тешко достапни области од телото, со исклучителна прецизност. Системот за зрачење е положена врз флексибилно рамо, која обезбедува пристап на 360 степени до места во телото, што досега беше недостижно.

Треба да се знае дека не секој пациент е погодна за овој тип интервенција, а прецизното и навремено дијагностицирање е од особена важност.

TrueBeam – Ви овозможува да се борите со предавничка болест во следниве области:

• белите дробови • простата • глава и вратот • гастроинтестинален тракт • панкреас • жолчни и билијарни тракт • црн дроб • бубрег и мочен меур • тестиси • тироидна жлезда и многу повеќе.

Работата со пациентите е многу долг и одговорен процес кој влијае на периодот од самата операција преку следење до целосно закрепнување.

Борба со рак на дојка

За жал, оваа болест е широко распространета и има многу фатални последици ако не е утврдена во рана фаза. Апарати од следната генерација, радиолози и хирурзи работат на спречување и лекување на овој здравствен проблем. Пред сè, мора да се знае дека профилактичките прегледи и скрининг во голема мера придонесуваат во корист на секоја жена. Меѓутоа, ако дијагнозата е факт, се користи посветена техника која дава прецизна слика на подрачјето што се испитува. Во зависност од фазата на болеста, методите на лекување се различни. За жал, во раните фази, малигнитети ретко имаат предупредувачки индикации.

За оваа болест повторно треба да се помине низ фигуративно истражување – PET / CT – Позитрон емисиона томографија (PET) и компјутерска томографија (CT), кои помагаат да се утврди со точност местото на ракот, пред да бидат направени препораки за неговиот третман; Прекршувањата на молекуларното ниво се скенираат.

На помош на модерната медицина се приклучи и Интраоперативната радиотерапија (или IORT) – апарат кој фокусира радијацијата врз туморот за време на операцијата како еднократна доза, и веќе докажува ефикасноста. Разликата меѓу IORT и општата радиотерапија е дека туморот е уништен без оштетување на здравите ткива и органи.

Rapidarc – Волуметриска модулирана лакомна терапија (VMAT) – врши високи дозирани модулирани зрачења. Единствената способност на оваа апаратура овозможува да се направат студии за слики со последователни изложености. Истражувањата и манипулациите се вршат, како леталото има моторната способност да се ротира околу пациентот во зависност од местото и аголот за постигнување на болното место, обезбедува изложеност на поголем интензитет и за пократко време.

Чувајте еден час
Брз контакт
За повеќе информации за болницата, тимовите и опремата, можете да се јавите: +359 895 77 08 69
Каде ќе се лекувате?
No Comments

Post A Comment

Pin It on Pinterest

Shares
Share This