Офталмология - вътрешен банер

Центри за офталмологија и офтамологија

И медицински и хируршки третман на широк спектар на окуларни нарушувања и болести се изведува. Катаракта, глауком, страбизам, корнеални заболувања, детска офталмологија, неврофталмологија, пластична и реконструктивна хирургија. Испитувањата се изведуваат со прецизна техника која го дијагностицира проблемот на моментот и му помага на брзиот одговор на специјалистот во третманот. Некои од интервенциите и процедурите се:

 • Лижена хирургија
 • Витреоретинална хирургија
 • Имплантација на интраокуларни леќи – лесна мала инцизија операции извршени под локална анестезија.

За третман на астигматизам, миопија и далекусежност, се применува нов систем наречен Верион. Тоа помага при прецизно позиционирање и имплантација на секундарната леќа.

Најновите техники за отстранување на катаракта или “стар змеј” вклучуваат употреба на Femtosecondar ласер. Благодарение на тоа, фазите на операцијата се изведуваат на целосно автоматизиран начин, со што се минимизираат ризиците и компликациите.

 • Глауком
 • Ласерски третман
 • Феморална интраокуларна хируршка имплантација
 • Мултифокални интраокуларни леќи
 • Рефрактивна хирургија
 • Болести на мрежницата
 • Страбизам (впечатливо)
 • Uweit
 • Макуларно пореметување (жолто место)
 • Дијабетична ретинопластика
 • Синдром на суво око
 • Окулопластична хирургија
Чувајте еден час
Брз контакт
За повеќе информации за болницата, тимовите и опремата, можете да се јавите: +359 895 77 08 69
Каде ќе се лекувате?
No Comments

Post A Comment

Pin It on Pinterest

Shares
Share This