Урология - вътрешен банер

Урологија

Уролошките симптоми се различни за жените и мажите поради разлики во половите. Женската уретер има свои специфики, како и машката, и тоа морале знаење на лекарите во оваа област да се исклучително длабоки и поткрепени со богато искуство.

Стратегот уролог треба да може да врши дијагностицирање и лекување на уролошките болести, како користи сите оперативни методи – откриени операции, ендоскопски и лапароскопски оперативни активности. Вештините на специјалистот уролог вклучуваат можност за оперативни активности кои бараат интервенција во соседните или вклучени во системот ткива и органи – крвни садови, органи во стомачната и градната шуплина, органи од женскиот полов систем. Старост и големиот број придружни заболувања кај повеќето пациенти бараат употреба на бројни истражувања за правилна проценка на состојбата. Тоа вклучува специфични уролошки ендоскопски истражувања вештина за работа со апаратурата за ликовни истражувања – Ехографија и фиксни Х-зраци-уролошки лансери, како и можност за компетентна интерпретација на специјалните обликуван истражувања од конвенционалниот Х-зраци, компјутеризирана аксијално томографија и магнетна резонанца.

Уролитијаза

Уролитијаза – Бубрежни камења како резултат на инфекција на уринарниот тракт и простатитис.

Задржување на мочниот меур во мочниот меур – полнење на мочниот меур со урина која е придружена со невозможно ослободување од волот. Во акутна состојба, експлозијата е придружена со ниски абдоминални болки, придружени со вегетативна симптоматологија – палпитации и потење.

Уринарна инконтиненција – се јавува по раѓање кај жени. Бактериска атонија се јавува по радикални гинеколошки операции. Ризикот од инфекција на уринарниот тракт се зголемува.

Чувајте еден час
Брз контакт
За повеќе информации за болницата, тимовите и опремата, можете да се јавите: +359 895 77 08 69
Каде ќе се лекувате?
No Comments

Post A Comment

Pin It on Pinterest

Shares
Share This