Информации за колачиња

За да бидеме сигурни дека ќе го добиете повеќето релевантни информации и најдобрите услуги кога посетувате www.medikara.bg, информации и податоци ќе бидат собирани преку употреба на т. Нар. “Колачиња” (cookies).
Ова ни помага да ви обезбедиме персонализирано искуство кога ќе ја посетите нашата веб-страница.
Сакаме да дознаете начинот на кој ги користиме овие технологии, затоа и оваа Политика за колачиња објаснува видовите технологии кои ги користиме, што прават тие и вашиот избор во однос на нивната употреба.

Што се колачиња?

Колачињата се податоци кои се испраќаат до вашиот прелистувач од веб-сервер и се зачувуваат на вашиот уред за да може веб-сајтот да го препознае вашиот компјутер.
Постојат два вида колачиња – постојани и привремени или “сесија” колачиња.
Постојаните колачиња се чуваат како датотека на вашиот компјутер или мобилен уред долго време.
Колачињата за сесии се привремено зачувани на вашиот уред кога ќе ја посетите нашата страница, но исчезнуваат кога ќе ја затворите страницата. Повеќето компании користат колачиња на нивните сајтови за да го подобрат своето корисничко искуство и искуство. Колачињата не можат да им наштетат на вашите датотеки или да го зголемат ризикот од вируси на вашиот компјутер.

 • Ние и нашите провајдери на услуги може да ги користат следните типови колачиња: Есенцијални колачиња. Овие колачиња се строго неопходни за нашиот сајт да ги извршува своите функции. Користиме овие колачиња пример:
  – за да утврдиме автентичноста и идентитетот на нашите корисници, кога тие ги користат нашиот сајт, па да можеме да обезбедиме нашите услуги;
  – за да можеме да ги исполнуваме нашите Општи услови и да го одржиме безбедноста на нашите услуги.
 • Колачиња за изведба и функционалност. Овие колачиња не се строго неопходни, но ни овозможи да го персонализирате Вашиот онлајн искуство во нашата интернет страница. Користиме овие колачиња пример:
  – за да го запаметиме Вашите преференции, па да не мора секој пат да положите информации кои веќе сте ги доставиле / на пример, кога внесувате податоци за пристап до нашите услуги или кога користите форма за барање /;
  – за да собираме информации за начинот на кој нашите корисници ги користат нашите услуги, така што можеме да го подобриме нашиот сајт и нашите услуги и да вршиме истражување на пазарот (на пример: информации за популарни страници навики на гледање, број на Преглед, број на споделување, саканите страници, последно посетени страници и друго.
 • Колачиња за реклами. Ние ги користиме овие колачиња, на пример:
  – за да добивате информации за начинот на кој ја користите нашата веб-страница, како што се страниците што ги посетувате или како реагирате на рекламите, за да ви обезбедиме реклами кои се прилагодени на вас;
  – да се утврди кои се најпопуларните делови на нашата веб-страница;
  – да ја следиме употребата на нашите услуги и нашата веб-страница (фреквенција и време);
  – да го следи успехот на производот / услугата;
  – за да утврди колку често вие и другите корисници ја посетувате нашата веб-страница
  – да спроведуваме истражувања за да можеме да ја подобриме вашата интеракција со нашиот сајт и со нас самите.
  – често овие колачиња имаат за цел да испорачаат реклами, кои ви одговараат, и на нашиот сајт и надвор. Овие типови реклами се познати како “рекламирање врз основа на интерес”. Многу од овие типови колачиња припаѓаат на нашите даватели на услуги.
 • Сезонски колачиња. Ние, исто така, можеме да користиме колачиња за сесија, на пример:
  – за да ви овозможиме да се движите помеѓу поединечните страници на нашата страница. Оваа практика е позната како “единствен најава”;
  – да Ве препознаат кога ќе се вратите на нашиот сајт за да ги користите нашите услуги;

Како да користиме колачиња?

Ние користиме информациите од колачињата, за да ја направиме нашата Интернет страница по пријатно и лесен за користење од страна на корисниците и за да можеме да ви обезбедиме персонализирани препораки.

Колачиња од трети лица:

Ние, исто така, користиме колачиња од трети страни како дел од нашите услуги. Овие колачиња се управуваат од страна на соодветните сајтови и не се контролирани од нас. Подолу се наведени колачињата на трети земји кои ги користиме, од кои некои можат да бидат исклучени со помош на општите прилагодувања на Вашиот прелистувач. За други, посетете ги соодветните страници и следете ги упатствата што се дадени.

Google Analytics  – за да генерирате статистика за сообраќај на веб-страници и извори на сообраќај.
Социјални мрежи Фејсбук, Google плус, итн.
Комуникациски системи.
Е-пошта системи за испраќање.
Рекламни системи.

Како се бришат колачињата?

Можете да изберете дали да ги прифатите колачињата сами или не. Ако сакате да знаете кога вашиот компјутер добива куки, можете да го поставите вашиот прелистувач за да ве извести за тоа. Ова ви овозможува да го прифатите или одбиете колачето. Вашиот компјутер може да биде поставен да ги одбие сите колачиња. Ако сакате да дознаете како да го направите ова, посетете www.aboutcookies.org. Забележете дека промените во вашиот прелистувач што ја оневозможуваат функцијата “колаче” ќе спречат дел од нашиот сајт да функционира правилно.

Повеќе за вашиот прелистувач и колачиња:

Промени во нашата политика за колачиња.

Сите идни промени во нашата политика за колачиња ќе бидат објавени на оваа страница. Доколку е потребно, ние ќе ве известиме за било какви промени во е-пошта во согласност со условите и условите.

www.medikara.bg не е одговорен ако корисникот не ја прочита најновата верзија на овие термини.

Алтернативно решение за решавање спорови во смисла на чл. 181n, став. 4 ЗЈН се комисии за примирување до Комисијата за заштита на потрошувачите.

Контакт со нас

Среќни сме да прифатиме какви било прашања, коментари и барања поврзани со оваа Политика за колачиња. Испратете ги на support@medikara.bg.

Чувајте еден час
Брз контакт
За повеќе информации за болницата, тимовите и опремата, можете да се јавите: +359 895 77 08 69
Каде ќе се лекувате?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This