Бахчиџи е меѓу најпосакуваните дестинации за бугарски двојки за ин витро и асистирана репродукција во Турција. Ние во Медицинскиот Karadzhi разбере колку време и напор што треба да ги добиете потребните информации и да го организирате вашиот престој и лекување во странска земја. Затоа сме на располагање со информации и поддршка за се што ви треба за соодветни клиники за неплодност, за обука за ин витро, потребни документи и студии, пресвртници и цени, патување и престој. Ние можеме да помогнеме да го преземе вашиот случај од страна на конкретниот доктор кој го сакате, вклучувајќи го и популарниот д-р Гујвенч Карликаја и д-р Емре Тургут, меѓу бугарските пациенти.

Пред да контактирате со нас, можете да се запознаете со општите информации за клиниките во Баххаџи.

Ги правиме вашите соништа да се обистини …

Центарот за инвитро оплодување на Здравствена група Бахчеджи е светски лидер меѓу клиниките за плодност и асистирани репродуктивни. Од 1996 година, ние дарявaме најмалиот, но најмногу прекрасeн можен подарок на паровите.

Под раководство на проф. Д-р Мустафа Бахчеджи, продолжуваме да нудиме на своите пациенти услуги во областа на третман на неплодност и инвитро оплодување (IVF), гинекологија, следење на бременоста и породувањето, неплодност кај мажите диетологични консултации, психологија и психотерапија ендоскопска хирургија.

Група Bahçeci се фокусира на задоволството на пациентите и индивидуален пристап кој во предвид посебните потреби при секој пар.

Над 400 искусни професионалци во 10 центри и 7 земји

Нашиот успех е безусловно во рацете на нашиот посветен, искусен и високо квалификуван кадар. Тие се обучени да помогнат да се воспостави најбезбедниот, најефективниот и најсигурниот начин за забременување.

Иако ин витро процедурата се смета за стандарден третман, причината за неплодноста кај секој пар е различна. Нашите лекари сметаат секој случај поединечно и прават детална анализа при секоја конкретна пар, како користат дополнителни дијагностички и терапевтски елементи, за да се најде причината за проблемот и да се одреди најсоодветниот пристап за лекување. Затоа, пристапот за третман за секој пар е различен и уникатен.

Зошто да одберете Bahceci Healthcare Group?

Нашите успеси во оплодувањето се меѓу највисоките во Европа. Ние сме пионери во ин витро оплодување и ние сме признати во областа како центар на кој присуствуваа “тешки случаи на неплодност”. Познато ни е да им помогнеме и на оние пациенти кои не мислеа дека имаат надеж за бебе. Со раното усвојување на најновите технологии и методи на лекување, ние сме меѓу првите кои нудат:

 • генетски скрининг (рекомбинација, ЦГТ);
 • комплексен хромозомски скрининг (микрочип-базирана компаративна геномна хибридизација “aCGH”, следна генерација секвенирање “NGS” ;;
 • како и мерење на ендометријалната чувствителност на “ЕРА” и нови решенија за зголемување на веројатноста за забременување (MicroFilter-Fertile Ultimate, MitoScore и слики со бавно движење).

Нашата филозофија е да ги понудиме најновите high-end технологии како стандард за оптимизирање на успехот на третманот на нашите пациенти.

За разлика од многу други центри за ин витро оплодување, новите технологии се применуваат подеднакво за сите, без наметнување дополнителни трошоци за планот за лекување. На пример, нови технологии, како што се ембриоскоп, IMSI и други. дополнително се наплаќаат на многу локации низ светот и во Турција, додека овие услуги се вклучени во стандардниот пакет и не се потребни дополнителни плаќања.

Затоа, во изминатите 22 години имаме привилегија да видиме повеќе од 35.000 успешни раѓања и да претвораме илјадници парови во среќни семејства.

Центар за фертилизација во 2016 година!

Нашиот успех во помагањето на луѓето како тебе да ги остварите своите соништа е толку голем што во 2016 година ни беше доделена Њусвик како еден од првите 3 центри за ѓубрива и добивме престижна титула “Центар за фертилизација на годината” на 11-тиот Светски конгрес за здравствен туризам (WHTC).

Максимален успех како резултат на нашите услуги!

Нашата главна цел е да го постигнеме твојот сон за бременост. Затоа ние сме единствената клиника која гарантира МАКСИМАЛНО ПЛОДОШНОСТ – услуга која оди со четири обврски кои ви се важни за максималниот успех на ин витро оплодувањето:

 1. Високо квалификувани медицински тимови – меѓународно признати доктори на плодноста, заедно со медицински и услужен персонал целосно обучени и специјализирани за плодност.
 2. Пионери во модерните технологии – најдобри технологии за оптимизирање на успехот на третманот.
 3. Услуга ориентирана кон пациенти – удобноста е од витално значење за успешната бременост и се трудиме максимално да го зголемиме тоа.
 4. Третманот што можете да си го дозволите – ваквата услуга и посветеност се обично цени, но цените на Бахјаџи се далеку под просекот на ЕУ. Ќе заштедите до 60% во споредба со другите клиники во ЕУ.

Дел од нашите услуги:

 • Ин витро оплодување (ИВФ);
 • Интрацитоплазматска инјекција на сперматозоиди (ICSI);
 • Интраутерина инсеминација (IUI);
 • Екстракција на тестенини сперматозоиди (TESE);
 • Перкутана епидидимална аспирација на спермата (PESA);
 • Замрзнување на ембриони;
 • Интрацитоплазматска инјекција на морфолошки избрани сперматозоиди (IMSI);
 • Третман на неплодност кај репродуктивно здравје кај мажите / мажите;
 • Модерни решенија за зголемување на веројатноста за забременување (MicroFilter-Fertile Ultimate, MitoScore и слики со бавно движење);
 • Репродуктивно здравје по онколошка болест;
 • Акупунктура и нервна терапија како комплементарен третман за време на IVF циклусот;
 • Физиолошко, психолошко и диететско советување.

Ембриолошки, андролошки и истражувачки лаборатории.

Клучот за успешна инвитро процедура во голема мера се крие во квалитетот на лабораториските услуги. Всушност, приносот на лабораторијата и ембриолозите се смета дека е околу 50% од успехот на постапката. Останатите 50% се поделени помеѓу подготовката на јајцеклетките (индукција на овулација) и ембрионски трансфер. Односно двојка која произведува јајце клетки и сперматозоиди со среден квалитет, може да го зголеми шансите за успех со добра ембриологична лабораторија и добар ембриотрансфер.

Во центрите на Bahceci Healthcare Group работат 40 искусни ембриолози и биолози, и нивното искуство се зголемува со голем број случаи, со секој изминат ден. Најновите методи и технологии кои се применуваат во моментот во најпрестижните центри во светот, се користат успешно и кај нас. Во нашата истражувачка (R & D) лабораторија опремена со најновите технологии, се развиваат нови лековити процедури и протоколи.

Со наша помош сонот се раѓа на секои 2,5 часа!

За повеќе информации за болницата, тимовите и опремата, можете да се јавите: +359895770869.
Чувајте еден час
Брз контакт
За повеќе информации за болницата, тимовите и опремата, можете да се јавите: +359 895 77 08 69
Каде ќе се лекувате?
No Comments

Post A Comment

Pin It on Pinterest

Shares
Share This