Оперативниот систем DAVINCI е единствен бидејќи оперативниот процес се изведува преку неколку мали засеци. Уредот има работна табла и вградени четири интерактивни роботски “раце” со оптички системи. 3D зголемена слика покажува со голема резолуција детали на органот се работи, па затоа целиот процес е под апсолутна контрола. Рацете на роботот ја надминуваат природната анатомска можност за движење на човекот, што апсолутно ја спречува претпоставката на факторот – човечка неточност или грешка.

DAVINCI хирургическа система
Чувајте еден час
Брз контакт
За повеќе информации за болницата, тимовите и опремата, можете да се јавите: +359 895 77 08 69
Каде ќе се лекувате?
Tags:
No Comments

Post A Comment

Pin It on Pinterest

Shares
Share This