Нова насока во радиотерапија со визуелна контрола за локализација на туморските формации. Можно е во текот на операцијата да се зголеми сликата на местото со наод и со апсолутна прецизност да се зрачи со радио бранови. Исто така, за време на операцијата, позицијата на пациентот на операционата маса може да се смени под агол за оптимален пристап до проблематичната област. Ова им помага на лекарите да направат точна проценка на интензитетот на доставување на зрачење во туморот. Оваа технологија совладува движењето на органите во телото, кои се движат, бидејќи се под влијание на дишењето и на природен начин си менуваат позицијата – црн дроб, белите дробови, простата. Оваа уникатна технологија минимално ги оштетува здравите ткива лоцирани во близина на местото погодено од болеста.

Image Guided Radiation Therapy
Чувајте еден час
Брз контакт
За повеќе информации за болницата, тимовите и опремата, можете да се јавите: +359 895 77 08 69
Каде ќе се лекувате?
Tags:
No Comments

Post A Comment

Pin It on Pinterest

Shares
Share This