Болница “Ирмет” првично беше основана како приватна болница Черкезкьой во 2003 година Од овој ден болница “Ирмет” е пионер во регионот, давајќи вредни здравствени услуги со најголема грижа и почит. Почнувајќи од 2014 година, таа почна да обезбедува медицински услуги во својата нова болница.

Зграда со капацитет 220 кревети со наградени лекари, медицински персонал, фокусирана на пациентот пристап висококвалитетно медицинска услуга, модерна инфраструктура и нови технологии.

Болница “Ирмет” достигна на највисоко ниво на квалитет во здравството по создавањето на амбулантско клиники за пластична, реконструктивна и естетска хирургија, неврохирургија, кардиоваскуларна хирургија, кардиологија и интензивна нега за новороденчиња, кои пред тоа не беа на располагање во регионот.

Користење на повеќето технолошки напредни технологии, обезбедување на услуги за дијагностика и третман, комбинирани со квалификуван медицински персонал одликува болница Irmet во Регион Тракија.

Болницата Ирмет ги користи стандардите за квалитет во здравствената заштита за да го подобри квалитетот и да ја зајакне безбедноста на пациентите.

Болницата исто така е идеално лоциран во Çerkezköy / Tekirdağ која е во пресекот на многу патишта на патот кон Европа. Тоа е приближно 50 минути возење до меѓународниот аеродром Ататурк (90 км), 1,5 часа возење до бугарската граница Капитан Андреево (150 километри) и 60 минути до самиот центар на İstanbul City Center.

Болница Irmet се стреми да постигне задоволството на пациентите и преку увид нивните потреби и обезбедување на здравствени услуги на повисоко ниво. Болницата Ирмет е подготвена да понуди уникатни решенија на секој пациент за здравствени проблеми. Болницата е дизајнирана да даде приоритет на здравствените барања на пациентите.

Да нудат медицинска услуги во рамките на етичките правила, додека признаваат здравствените потреби на пациентите и како постојано се зголемува квалитетот на услугите и грижата.

Обезбедување на здравствени услуги, во согласност со стандардите за здравство запишани на национално и институционално ниво.

 • Да се едуцираат и да се консултираат пациентите за да се постигне целното ниво на здравствена заштита.
 • Ги следи настаните во здравството и медицинската нега и имаат корист од нивните резултати.
 • Да соработуваат со други здравствени работници кои исто така се одговорни за грижата и лекувањето на пациентите,
 • Одржете го задоволството на пациентот на највисоко ниво на квалитет на здравствената заштита.

Главни насоки:

Општа хирургија

 • Хурургия на дојка – вклучува операција на цисти, воспаление, фиброаденоми, карциноми.
 • Операции на сите видови на хернии, анални фистули.
 • Метаболичките операции вклучуваат неколку видови операции- сливгастректомия, гастритис бајпас операции за дијабетес тип 2.
 • Спинална хирургија и неврохирургија: Лумбална диск хернија, цервикалниот диск хернија, изобличување на кичмата, фрактури, вродени нарушувања на кичмата-менингоцеле, спина бифида,, стабилизација на ‘рбетниот столб, заразни болести на’ рбетниот столб (апсцес и сл) , тумори на ‘рбетниот мозок.
 • Неврохирургија – синдром на компресија на нервите, Синдром на карпален тунел, Мералгия парестетика, нервниот тумори, Повреди на нервите.
 • Реконструкции на гениталните области Вродени аномалии на главата и лицето, Реконструкција на градите, Хирургија на рака, Реконструкција на трауматски загуби на ткива и рани и трансплантација на ткива, Хемангиом и васкуларни малформации.
 • Естетска хирургија на очните капаци, естетички преден хирургија, естетички ухова хирургија, естетички торакална хирургија, генитални естетика, абдоминални скулптура, Трансплантација на коса, Пренос на масти (инјектирање), Кревање на лицето Зголемување на усните, градниот имплант, Ботокс имплант.

Насока – Васкуларна хирургија:

 • Ласерски третман на варикозни вени склеротерапија (пневмотерапија)
 • Операција на варикозни вени
 • Продолжување / Внатрешно запечатување /
 • Заштитна терапија и едукација на пациентите
 • Други интравенски терапии
 • Радиофреквентен третман на проширени вени
 • Сите видови на варикозно лекување се изведуваат во нашата

ЦЕНТАР ЗА ТРЕТМАН НА ВАРИЕКОЗА

Заедно со ензовенозната ласерска аблација (затворање на варикозни структура во судот со ласер), која заменува класичната операција на проширени вени, се користи и метод за запечатување на капиларите со техника на горење се вршат во нашиот центар. Пациентот може да се врати на работа истиот ден, а периодот на опоравување е пократок од хируршкиот метод. Капиларите на сипаници во кожата се запечатени со лек кој е претворен во пена во судот.

Во моментов, хируршкиот метод сеуште ја одржува својата активност во третманот на проширените вени во ограничени случаи. При лекувањето на варикозни промени, се врши микрохирургична интервенција без цвест и пациентите не се така погодени од интервенција.

Кортикалната вена е запечатена со тампонирање лек што има биолошка компатибилност и се применуваат во варикозни.

Вена без потреба од анестезија. Оваа интервенција трае 5 до 10 минути и пациентот може да се врати дома по 30 минути.

Периодот на опоравување е пократок и не трае долго.

Во центарот ни ставаме големо значење за пациентот на едукација за превенција на прогресијата на Болестите на нашите пациенти и правилна примена на Модерни терапии.

Техника наречена ротациона тромбектомија која го прави

Не бара анестезија.

Срцева хирургија:

Третман на аневризми, вбризгување на вештачката суд и стент за лекување на артериски заболувања и имплементацијата на матични клетки.

Операцијата на коронарен бајпас е метод на лекување, кој дава можност за доволно циркулација на недоволно перфузирания миокардот кај пациенти кои се затнати коронарните садови, но не можат да бидат третирани со балон или стент.

Во некои случаи срцето не се запира и интервенцијата се врши со уплашија срце, на тој начин периодот на закрепнување се скратува.

Оштетените срцеви залистоци се менуваат со вештачки вентили од метал, компатибилни со човечкото тело или супстанции од биолошко потекло. Во соодветни случаи, тие понекогаш се поправаат само без замена.

 • Хирургија на срцето и аритмија
 • Аневризма на аортата и дисекции
 • Васкуларна хирургија
 • Аритмија (нарушувања на ритамот) што може да се појават кај пациенти
 • Операции на срце

Дете ортопедија

 • Повреди во флексибилност и проширување
 • Третман на вродена дисплазија на бутовите во детска ортопедија, конзервативен и хируршки третман на ортопедија
 • Нарушувања како што се деформација на бравите, плазмата (рамни нозе), сколиоза, деформација на лактот (genu varum)
 • Корективни операции за остеотомија и издолжување при деформации на долните и горните екстремитети
 • ХТО (висока тибијална остеотомија)
 • остеотомија на Hallux valgus
 • Супраклодинамична остеотомија, итн.
 • Тин релаксација и тетив трансфери, церебрална парализа, пенис cav
 • Операција на тумор
 • Вродени или стекнати нарушувања на ‘рбетниот мозок
 • Дијагноза и третман на кифоза, сколиоза или хернијација на дискови
 • Синдромите за компресија на периферните нерви се третираат со конзервативни и хируршки методи со употреба на микроскоп

Шизофренија

 • биполарно растројство (манично-депресивно)
 • Депресија
 • Панично растројство
 • Резиме Анксиозно растројство
 • Опсесивно-компулсивно нарушување
 • Социјална фобија
 • Специфични фобии
 • Нарушувања на сомаформите
 • Алцхајмеровата болест и Алцхајмеровата болест
 • Пореметувања во спиењето
 • Сексуална дисфункција и гинекологија

Неонатологија

Нашата интензивна медицинска услуга со најмодерниот тим нуди предвремено породување и бебиња кои имаат потреба од интензивна нега

Се грижи за враќање на нивното здравје.

Институтот за интензивна нега за новороденчиња е сертифициран како НИВО III со капацитет од 24 инкубатори. Интензивната единица за грижа за неонатална нега нуди 7/24 услуги со искусен тим за интензивна нега и неонатални медицински сестри.

Повеќето современи слики дијагностика

TPT 1,5 Тесла е погодна за пациенти со клаустрофобија.

128-SECTION SIOMENS SOMATOM ТОМОГРАФИЈА

Перспективата на Siemens Somatom е томографија со 128 делови, уред. Со овој уред, коронарна ангиографија може да се изврши без инвазивна интервенција, без катетеризација и во време на еден здив. Покрај тоа, оваа техника може да се заврши во трепкање на окото, дури и на потенки садови.

За повеќе информации за болницата, тимовите и опремата, можете да се јавите: +359895770869.
Чувајте еден час
Брз контакт
За повеќе информации за болницата, тимовите и опремата, можете да се јавите: +359 895 77 08 69
Каде ќе се лекувате?
No Comments

Post A Comment

Pin It on Pinterest

Shares
Share This