Медипол Мега е првата приватна универзитетска болница која ги има сите медицински одделенија во Турција. Болницата е акредитирана од светски признат JCI систем за акредитација. Структурата на болницата е многопрофилна, дели се на Хируршка болница, онколошки болница, Кардиоваскуларна хирургија, Стоматолошка – фацијална хирургија. Сите се собираат под една школка. Болницата Медипол Мега е опремена со најсовремена медицинска технологија: TrueBeam, Gamma Knife, Cyber ​​нож, Da Vinci, интраоперативно радијациона терапија (IORT). Роботичната хирургија во нашата болница за рак е со високо квалификување и долгогодишно искуство на лекарите.

Во прилог имаме оддел за трансплантација на органи – дроб, бубрезите, трансплантација на коскена срцевина, во кои сме меѓу првите три болници во Турција.

Болницата се состои од 515 болнички кревети, 25 операциони сали, 246 амбулантски соби, вкупно 133 интензивни лекувања (поделени во 32 интензивни општа нега, 22 коронарни, 26 кардиоваскуларни и 53 неонатална интензивна нега).

Медипол Мега има реципрочни договори со министерства како Министерство за здравство на Македонија, Министерството за здравство на Романија, Министерството за здравство на Ирак, и Министерството за здравство на Либија. Уживаме во успешен третман на тешки и сложени случаи во нашата болница, особено педијатриски, вклучувајќи случаи на онколошки заболувања. Болницата, исто така, организира програми за обука за лекари и медицински сестри поддржани од фондовите на Европската унија. Медицинската состав на Медипол Мега гради знаење за приватниот сектор за здравство врз научна платформа, споредува медицинските резултати со најдобрите меѓународни центри и се поттикнува преку специјализации во одделите. Во своето патување, екипата Медиполе Мега ќе продолжи да се збогатува и ќе биде пример за многу области.

Медипол Мега прифаќа пациенти од 72 земји. Дневен прифаќаме околу 100-150 странски пациенти, зборуваат 12 различни јазици кои се во грижа од нашиот тим Меѓународни пациентите услуги, се состои од 70 лица. Одделот обезбедува второ медицинско мислење од нашите лекари. На овој начин, пациентот е информиран за неговото здравје, детали за неговиот третман и надоместокот пред да дојде во Медипол Мега. Знаеме дека најважниот третман започнува со мир.

Болницата е во близина на аеродромот – 15 мин., И до автобуската станица – 5 мин. Пресретнуваме пациентите на аеродромот, обезбедуваме бесплатен превоз меѓу аеродром – хотел – болница, усните преведувачи водич пациентите за време на третманот им во болницата, исто така може да се обезбеди Домашен атмосфера во куќата ни за гости (вклучувајќи појадок, ручек и вечера). Нашите гостилници имаат можност да гледаат телевизиски канали кои се емитуваат на свој јазик. По завршувањето на третманот со пациентот, сите испити и транскрипти ги преведуваме на англиски јазик. Ние не напуштање нашите пациенти по нивното пишување, особено ако проблемите им се хронични, онколошки или по трансплантација на орган. Ние го следиме нивното здравје и се трудиме да им понудиме добар квалитет на живот.

За повеќе информации за болницата, тимовите и опремата, можете да се јавите: +359895770869.
Чувајте еден час
Брз контакт
За повеќе информации за болницата, тимовите и опремата, можете да се јавите: +359 895 77 08 69
Каде ќе се лекувате?
No Comments

Post A Comment

Pin It on Pinterest

Shares
Share This