Денес, со 2 многопрофилни болници, 2 специјализирани болници, медицински центар и клинички истражувачки центар, УЗИЙ (Универзитетски здравствени институции Йедитепе) е една од најголемите и повеќето реномирани болнички групи во Европа и Блискиот Исток.

Во UZI нудиме грижа, услуги, експертиза и капацитети за лекување на состојби во целиот спектар на медицински специјалности. Ова ни овозможува да им понудиме на пациентите сеопфатна програма за нега, од дијагноза до третман.

УЗИЙ одржува својата репутација на совршенство, со комбинирање на искусен кадар и иновации во здравството од највисок калибар со цел да се осигура дека секој пациент поединечно добива вистинско лекување што се бара.

МИСИЈА, ВИЗИЈА И ВРЕДНОСТИ

Нашата визија е да бидеме примерна институција во областите на специјализација, преку научни достигнувања и квалитет на услугата; да придонесеме за развојот на медицинската наука преку напредни апликации и истражување на меѓународната сцена, и да продолжиме овие напори во академска средина.

Нашата мисија е да бидеме водечка, иновативна институција која се стреми секогаш кон подобрување и нудење на сигурен и напредни технологии во здравството, како воспитува својот персонал, ги става благосостојбата на пациентите и вработените на прво место, опстојуваме нивните права и заштита на животната средина .

Вредности:

  • Супериорност: Ние се стремиме да бидеме најдобри во сè што правиме и работиме за постојано подобрување на услугите што ги нудиме.
  • Милост: секој пациент го третираме индивидуално со највисок степен на професионалност и достоинство.
  • Интегритет: Ние комуницираме отворено и искрено, градиме доверба и однесување со највисоки етички стандарди.
  • Одговорност: Ние ја преземаме одговорноста за сите наши активности.
  • Баланс: Ние се трудиме да го балансираме професионално со вашиот личен живот.

Универзитетска болница “Једиотепе”

На 26.08.2005. Универзитетската болница “Једиотепе” за првпат отвора широки врати. Во текот на овој период, со воведувањето на многу здравствени случувања, болницата успеа да го стави своето име во златни букви не само меѓу турски, туку и меѓу светските медицински кругови!

Основана во 2005 година, со 190 кревети, болницата е дизајнирана и опремена според најсовремени меѓународни стандарди. Универзитетската болница “Јајепе” се одликува со системи за управување со ISO-квалитет и управување со животната средина во 2011 година.

Yediotepe и неговите подружници се првите универзитетски болници во Турција за да ги исполнат високите меѓународни стандарди и да добијат JCI (Joint Commission International) сертификат за квалитет во 2007 година. По период од три години континуирана работа и високи стандарди на медицинските услуги, Групата Yeditepe Универзитетски болници успешно беше акредитирана по втор пат од страна на JCI (Joint Commission International).

Современите капацитети на универзитетската болница “Једитепеза”, кои служат меѓународни пациенти 24 часа на ден, во придружба на стручен кадар и преведувачи, во согласност со индивидуалните потреби на секој пациент. Со својата state-of-the-art технологија и специјализиран повеќејазичен персонал, болницата се рангира меѓу врвните здравствени установи за квалитетни услуги, според извештаите објавени од страна на Меѓународните истражувачки институции.

Стоматолошка болница

Смета за водечки снабдувач на стоматолошко здравје во регионот, стоматолошка клиника Йедитепе е тесно поврзана со Факултетот за стоматологија, и Универзитетската болница Йедитепе.

Универзитетски стоматолошки болница Йедитепе служи меѓународни пациенти во 10 специјализирани одделенија – максилофацијална хирургија, имплантологија, Перидонтология, Пародонтология, Стоматолошка рентгенология, Oрална дијагностика, детска, Ортодонција, регенеративна и естетска стоматологија, лицето болка и темпоромандибуларни растројства.

Нашата стоматолошка болница е водена од некои од водечките стоматолошки специјалисти. Таа е JCI-акредитирана, сертифицирана од страна на Здружението на стоматолошко образование во Европа (АДЕЕ), Европската федерација пародонтология и поседува меѓународен сертификат за квалитет ISO-9001.

Болница за очи

Основана во 2007 година, за да им понуди на пациентитеот целиот свет безбедност, сериозност и научна експертиза, Очна болница Йедитепе е една од водечките добавувачи на здравствени услугив Турција и е центар од светска класа за совршеност во офталмолошките истражувања, едукација и обука.

Целосно акредитирана од Заедничката меѓународна комисија (JCI), нашиот центар е целосно опремен со интелигентна инфраструктура и системи за напредналa дијагностика, третман и хируршки техники. Исклучителни нивоа на клиничка хигиена гарантираат најнова технологија; сите наши операциони сали се опремени со модерни ламинарни системи за проток.

Со својот фокус на иновации, истражување и примена на добри практики, очна болница Йедитепе стана водечки референтен центар не само во Истанбул, но и во целиот регион.

Генетски дијагностички центар

Нашиот генетски дијагностички центар е пионер во клиничката молекуларна генетска дијагностика за целиот регион, воден од здравствената заштита и истражувачки цели во целосна соработка со Универзитетот и Клиничкиот центар за научни истражувања, за да достави стандард од светска класа за извонредност во лекувањето на сите наши меѓународни пациенти.

Универзитетскиот генетски центар им служи на меѓународни пациенти на површина од 800 м2, на територијата на Универзитетот. Центарот се состои од напредна молекуларна дијагностика, цитогенетика, ткивна култура и лаборатории. Фокусирајќи се на клиничка ракот генетика за рана дијагноза и третман, преимплантационна генетска дијагностика, молекуларна кариотипиране / компаративна геномната хибридизација преку Microarray методи и др.

Университетска болница Йедитепе - Генетико-диагностичен център

СПЕЦИЈАЛИЗИРАНА ЗДРАВСТВЕНА БОЛНИЦА НА УЗИЙ

Водечка иновација

Последната инвестиција на нашиот универзитет е новата специјализирана болница, која е прва во светот “сеопфатна антибактериска болница”, при што се користат антибактериски премази посебно развиени и патентирани од единиците R & D на универзитетот Йедитепе.

Нашата водечка специјализирана болница која зграпчува насловот на првата во светот сеопфатна антибактериска медицинска институција нуди револуционерно достигнување во борбата со инфекциите, еден од главните проблеми пред сите болници.

Наменета да им служи на меѓународни пациенти од целиот свет со над напредна технологија, специјализирана универзитетска болница Йедитепе, отвора врати во 2016г. Тоа ултра-модерен објект со сместувачките база 212-легла, со комплетно опремени 10 операциони сали, ќе биде вистински центар на технолошки и професионално совршенство, со одличен дизајн и услуга од најквалификуваните и искусни лекари во регионот.

За повеќе информации за болницата, тимовите и опремата, можете да се јавите: +359895770869.
Чувајте еден час
Брз контакт
За повеќе информации за болницата, тимовите и опремата, можете да се јавите: +359 895 77 08 69
Каде ќе се лекувате?
No Comments

Post A Comment

Pin It on Pinterest

Shares
Share This