Анализата на шеќерот во крвта го одредува нивото на гликоза во крвта. Гликозата обично се снабдува со јаглени хидрати. Тоа е главен извор на енергија за телото. Шеќерот во крвта обично се зголемува после јадење. Ова зголемување на шеќерот во крвта доведува до ослободување на инсулин во крвта од панкреасот.

Истражувањето е направено:

  • Проверете дали пациентот има дијабетес.
  • Следете го ефектот на лекување на дијабетес.
  • Студија за дијабетес за време на бременоста.
  • Да се тестира за ниско ниво на гликоза во крвта – хипогликемија.

Профилот на шеќерот во крвта се повторува неколку пати, обично 3 пати, пред и по оброкот, а шеќерот во крвта се споредува.

Tags:
No Comments

Post A Comment

Pin It on Pinterest

Shares
Share This