HIFU ултразвучна терапија со висока енергетска цел за рак на простата.

HIFU – терапија (Хаифа: високо-фокусиран ултразвук) е технологија на најновата генерација на достигнувања што користи ултразвучна вибрациона енергија за да стигнат до ткивата во длабочина. Методот функционира без да влијае на здравите ткива во непосредна близина и не предизвикува јонизација.

  • Висока фреквенција ултразвучна енергија загрева и ги уништува клетките на ракот на простата.
  • ХИФУ е “неинвазивен” – тоа значи дека нема хирургија или лузни.
  • За третман на ХИФУ ќе бидеш прифатен за третман рано наутро и ќе можеш да ја напушти болницата подоцна истиот ден. Други по-радикални третмани обично бараат неколку дена во болницата.

Еректилна дисфункција и инконтиненција се помалку веројатни отколку со други интервенции.

Tags:
No Comments

Post A Comment

Pin It on Pinterest

Shares
Share This