Технологијата Cyber ​​Knife е првиот систем за хирургија на роботски зрачења во светот дизајниран за неинвазивен третман на тумори низ телото.

Имаше време кога фактот дека сте имале рак значеле бескрајна физичка и ментална траума. Денес, сепак, ракот е застрашен од средбата со Cyber ​​Knife, која направи многу работи што е можно порано да се сметаат за апсурдни во радиологијата.

Роботизираниот радиохируршки систем на Cyber ​​Knife се фокусира на туморот во реално време, дури и ако има движење на пациентот. Киберниот нож обезбедува зрачење со висока доза со точна прецизност со минимално оштетување на соседните здрави ткива и ја елиминира потребата за инвазивна хирургија.

Не-хируршкиот метод за лекување на рак, Cyber ​​Knife има роботска рака која насочува 300-линеарен линеарен акцелератор за да зрачи високо-енергетски Х-зраци. Со дијаметар помал од 1 милиметар, зракот врши опиплив напад на рак на раст без да влијае на соседните нормални ткива.

Tags:
No Comments

Post A Comment

Pin It on Pinterest

Shares
Share This