Ултразвуковото изследване, известно още като ехографско изследване, е широко използвано в медицината и дава много възможности на лекарите да откриват и лекуват различни заболявания.

 

Медицинският ултразвук (известен също като диагностична ултразвукова или ултрасонова диагностика) е техника за диагностично изобразяване, в основана на което е прилагането на ултразвук. Използва се, за да се видят вътрешните структури на тялото като сухожилия, мускули, стави, кръвоносни съдове и вътрешни органи. Неговата цел често е да се намери източник на заболяване или да се изключи всяка патология. Той се използва за диагностициране на причините за болка, подуване и инфекция във вътрешните органи на тялото и за изследване на плода при бременни жени. Използва се също за подпомагане диагностициране на сърдечните състояния и оценка на щетите след сърдечен удар. Ултразвукът е безопасен, неинвазивен и не използва йонизиращо лъчение.

 

Тази процедура изисква малко или никаква специална подготовка. Вашият лекар ще Ви инструктира как да се подготвите, включително дали трябва да се въздържате от ядене или приемане на течности предварително.

Етикети:
Няма коментари

Напишете коментар

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Варненски офис:

ул. Иван Вазов 37, партер
България, Варна 9000
+359 878 500 920
+359 878 500 730

 

Бургаски офис:

ул. Иван Вазов 75
България, Бургас 8000
+359 877 500 163